Acorel
Gratis demo

Een dag uit het leven van Mischa Tissen

'Van succesvolle projecten naar succesvolle klanten’

Mischa Tissen is een Transformation Consultant met een speciale gave om de juiste vragen op het juiste moment te stellen. Zo helpt hij onder andere bedrijven bij het ontdekken van hun behoeftes op het gebied van customer experience, maar vaak ook op andere bedrijfsaspecten in het end-to-end proces.

Bewegen op het snijvlak van business en IT

Mischa bevindt zich voortdurend op het snijvlak van de business en IT. “Projecten in IT leveren niet altijd het gewenste resultaat op. Dat kan verschillende redenen hebben.

Sommige bedrijven willen een belangrijke stap zetten, maar weten niet precies hoe ze dat moeten aanpakken. Andere bedrijven hebben een oplossing waar ze niet het maximale uithalen. Ik help organisaties in diverse fases van hun digitale transformatie om te ontdekken wat ze nodig hebben. Dat kan een IT-oplossing zijn, maar soms zit dat ook in het verbeteren van processen.”

Wat heb je écht nodig?

“Als Transformation Consultant ben ik meestal betrokken bij de start van IT-projecten. Dit noemen we de discovery-fase. Mijn doel is uiteindelijk om draagvlak te creëren binnen een organisatie voor een oplossing. Dat begint met de vraag waar een organisatie naartoe wil. Waar lopen medewerkers en klanten tegenaan? Welke oplossingen gebruiken ze nu? Hoe lopen alle processen? Door die vragen te stellen kan ik de customer journey visualiseren. Dat is ontzettend leuk om te doen, want we weten bedrijven altijd weer te verrassen met nieuwe inzichten. Vervolgens adviseer ik over de mogelijkheden om tot het gewenste resultaat te komen. Zo zorg ik ervoor dat er passende oplossingen komen, die bovendien breed gedragen worden binnen de organisatie.”

Helpen om doelen te bereiken

De vaardigheden die Mischa gebruikt bij de start van IT-projecten, komen ook van pas bij bedrijven die al verder zijn in hun transformatie. “Zo ondersteun ik momenteel een onderwijsinstelling bij het digitaliseren van het crediteurenbeheer. Voorheen werden alle crediteuren handmatig goedgekeurd en verwerkt. Mijn taak is om dit proces te automatiseren. Daarbij richt ik me naast de implementatie vooral ook op het verandermanagement. Ik zorg ervoor dat iedere oplossing bijdraagt aan het doel dat de organisatie wil bereiken."

Met alles rekening houden

In de rol van Transformation Consultant is Mischa in zijn element. Hij neemt de business mee en stelt de vragen waar niemand over nadenkt. Met het doel van de organisatie voor ogen en altijd in het achterhoofd.

  • Om te beginnen brengt hij alle processen in kaart. 
  • Aansluitend werkt hij samen met een pilot-groep om hetgeen bedacht is ook in praktijk te testen. Wat werkt goed en wat is nog meer nodig? Daarbij rekening houdend met de eigen specifieke processen van ieder bedrijf.
  • Op basis van de feedback adviseert Mischa de organisatie om voor een standaardoplossing te kiezen of om specifieke functionaliteiten te ontwikkelen.

Dankbare taak

Vanuit zijn ervaring als business analist heeft Mischa het vermogen om verder te kijken dan technologie.

“Ik analyseer of medewerkers en klanten overweg kunnen met tools en of de processen wel goed lopen. Dat kan confronterend zijn voor een organisatie, maar op de langere termijn zie ik vooral blije gezichten. Want van succesvolle projecten werken we uiteindelijk toe naar succesvolle klanten. En dat is een heel dankbare taak, waar ik veel plezier uit haal.”

Wil je meer weten over de rol die Mischa of zijn collega’s bij Acorel voor jouw organisatie kunnen vervullen? Neem contact met ons op!

Meer lezen van Mischa?

Digital transformation is becoming more important when it comes to changing business processes. Many companies have already done so or are considering to make that move.
Everything has to do with efficiency and effectiveness. But one should remember that customer experience is key in maintaining a relationship between you and your customer. Just digitizing your company processes is not enough.

Discover – Adoption: Transform your organisation succesfully

Adoption of software solutions

Nowadays, organisations are making changes rapidly in order to compete with other organisations and in order to be fit for the future. This shift is not always successful and many projects that were executed do not deliver the expected results.

Volg ons ook op social media