Acorel
Gratis demo

Een dag uit het leven van Wendy Stapper

Wendy Stapper is een pragmatische consultant die het uiterste uit e-commerce oplossingen haalt.

Wendy werkt momenteel als Business Consultant op een B2B e-commerce project bij een internationale bierbrouwer. Meerdere landenorganisaties van deze bierbrouwer zijn al aangesloten op het globale B2B e-commerce platform. Hun eindklanten kunnen via de computer of mobiele telefoon op ieder gewenst moment verkooporders plaatsen, vragen stellen en informatie opvragen.

In andere landenorganisaties vindt het contact met de eindklant nog plaats via het call center of de verkoopvertegenwoordiger. Veel van deze landen willen graag een online verkoopkanaal toevoegen aan de bestaande kanalen om de eindklant nog beter van dienst te zijn. Deze landenorganisaties willen graag aansluiten op het globale B2B e-commerce platform.

Uitbreiding e-Commerce in bestaande landen

In dit project is het de eerste taak van Wendy als business consultant om het B2B e-commerce platform in de bestaande landen verder uit te breiden. Dit kan gerealiseerd worden door de tevredenheid van de eindklanten (bijv. bars, restaurants, supermarkten) te vergroten. Dit kan door bijvoorbeeld hen additionele functionaliteiten op het platform aan te bieden of de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Maar dit kan ook gerealiseerd worden door de omzet via het platform te vergroten, door bijvoorbeeld de orderwaarde te verhogen door gerichte klant-specifieke aanbiedingen.

Lagere kosten door vereenvoudiging architectuur

Wendy probeert de kosten van het platform te verlagen door bijvoorbeeld vereenvoudiging van de architectuur en meer gebruik te maken van standaard software. En door bedrijfsprocessen te vereenvoudigen. 

Zij helpt de lokale business en IT-afdelingen de gewenste veranderingen te formuleren en prioriteren. Vervolgens vertaalt zij de IT-veranderingen in user stories met acceptatiecriteria. De software ontwikkelaars van het projectteam bouwen de gewenste functionaliteit op basis van de user stories. Vervolgens helpt Wendy bij testen en in de ingebruikname van de functionaliteit in het e-commerce platform. Daarnaast werkt zij nauw samen met de change manager om de gewenste businessveranderingen in de interne organisatie door te voeren.

Uitrollen e-Commerce naar nieuwe landen

Haar tweede taak is om het B2B e-commerce platform uit te rollen naar nieuwe landenorganisaties. Samen met de verkoopafdelingen van de nieuwe landen analyseert Wendy de specifieke wensen en eisen van de lokale eindklant. Ook informeert zij de landen over de reeds bestaande en/of best practice functionaliteiten van het platform die het project kunnen versnellen. Zij helpt de klantwensen te prioriteren op basis van toegevoegde waarde voor de eindklant, toegevoegde waarde voor de interne organisatie, kostenbesparingen en complexiteit.

De lokale klantwensen voor het B2B-platform vertaalt Wendy allemaal naar user stories met acceptatiecriteria. Hierbij standaardiseert zij waar mogelijk en houdt zij rekening met lokale afwijkingen waar nodig. Zij stemt de user stories af met de ontwikkelaars in de projectteams en adviseert gedurende het ontwikkelproces. Vervolgens assisteert zij bij het testen en het in gebruik nemen van het platform.

Gedurende al deze stappen meet het projectteam de veranderingen naar vooraf gestelde doelen en houden ze de strategie nauwlettend in te gaten.

Combinatie van ervaring en kennis

Bij het uitvoeren van haar rol maakt Wendy gebruik van haar product- en proceservaring bij andere internationale organisaties in diverse branches. Ook komt haar technische kennis van meerdere e-commerce oplossingen goed van pas.

De diverse rollen zoals functioneel consultant, business analist, architect en scrum master die Wendy in het verleden heeft uitgevoerd, helpen mee om ook dit project tot een succes te maken.

Wil je meer weten over de rol die Wendy of haar collega’s bij Acorel voor jouw organisatie kunnen vervullen? Neem contact met ons op!

Meer lezen van Wendy?

About digital transformation and transformers

Wendy Stapper is ‘Transformer’ in our Transformation Services Business Unit. As a Business Analyst she helps to transform an int’l beer brewing customer. Her 2 major transforming tasks?

SAP Activate – Discover Phase: from theory to practice

Wendy stresses out the importance of Adoption during all project phases. In this blog she describes the activities related to Strategy to perform as part of Adoption during the first phase, the Discover phase, of the project.

Volg ons ook op social media