uk

mail      Contact

zoeken

sap small

Tweets

Op weg met de GDPR roadmap

Banner2

Acorel maakt CRM mobiel met behulp van SAP Mobile Platform

Amsterdam, 18 februari 2013 - De zestig Sales Managers van Damen Shipyards kunnen sinds kort overal ter wereld over de meest actuele informatie uit hun CRM-systeem beschikken. De CRM-experts van Acorel ontwikkelden een mobile app op basis van het SAP Mobile Platform die de verkopers en marketeers van Damen helpt om nóg professioneler te werken. "We hebben nu een écht integraal beeld van onze klanten."

Damen Shipyards is een internationale scheepswerf met meer dan 7.000 medewerkers in 35 landen. De afgelopen vier jaar verdubbelde het bedrijf in omvang. Damen levert jaarlijks zo'n 150 boten op.

Om de kennis rondom klanten te organiseren, gebruikt Damen een CRM

-systeem van IFS. De verkopers van Damen die overal ter wereld hun werk doen, hebben echter buiten de muren van hun kantoor geen toegang tot het CRM-systeem. De nieuwe door Acorel ontwikkelde mobile app op basis van het SAP Mobile Platform (voorheen Sybase Unwired Platform of SUP genaamd) brengt daar voorgoed verandering in.

Online, offline en in real-time De app ontsluit alle voor sales relevante kennis over klanten, contacten en opportunity's snel, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk. Ook informatie in IFS over bijvoorbeeld pipelines, voorraden, verkoopkansen en bouwtijden is binnen handbereik, zowel online als offline. Mocht de iPad even geen bereik hebben, dan kunnen de vertegenwoordigers probleemloos doorwerken.

"Als je vroeger naar een klant ging, was je een paar dagen bezig met het vergaren van de juiste informatie", vertelt Damen Shipyards' Manager Marketing & Sales Operations Aart Rupert. "Dat is nu wel anders. Alles staat op de iPad. Iedereen beschikt altijd en overal over de juiste, meest actuele informatie. We hebben nu een écht integraal beeld van onze klanten."

Professionalisering
De app draagt bij aan de verdere professionalisering van marketing en sales bij Damen, denkt Rupert. "De kwaliteit van onze data wordt steeds beter. Mensen vinden het leuk om met deze tool te werken. Daardoor is de drive om de informatie zorgvuldig in te voeren bij iedereen veel groter geworden. Het kost meer tijd, maar het levert ook beduidend meer op."

Over Acorel
Acorel is een veelzijdige consultancy partner met een breed spectrum aan diensten op het gebied van SAP CRM, Mobility en Cloud. Acorel heeft een uitstekend trackrecord, up-to-date kennis en loopt voorop in markt. Acorel heeft meerdere mobility projecten succesvol afgerond op het gebied van app development, device management en SAP Mobility oplossingen. Als een van de eersten in Nederland is Acorel betrokken bij een succesvolle implementatie van de Sales OnDemand cloud oplossing van SAP. Daarnaast is Acorel als geen ander in staat om sales-, service- en marketingprocessen te verbeteren en te optimaliseren. www.acorel.nl