Acorel
Gratis demo

Acorel Document Services

Onderzoek wijst uit dat…
Acorel heeft onderzoek gedaan onder haar klanten naar de ervaringen met het genereren van outputdocumenten. Uit dit onderzoek blijkt dat alle respondenten output genereren.

Voorbeelden van genoemde outputdocumenten zijn: klant factsheets, verkooporders, orderbevestigingen, offerte documenten, interne offerte accorderingsdocumenten, opportunity documenten, brieven, e-mails en bezoekverslagen. Deze output documenten worden door onze klanten geprint of digitaal gebruikt en worden vaak als bijlage in SAP opgeslagen.

We hebben onze klanten gevraagd tegen welke uitdagingen ze aanlopen bij het generen van outputdocumenten. De conclusie: 70% procent van de klanten ervaart problemen met output. Veel gehoorde klachten over het genereren van outputdocumenten waren:

  • Vaak te complex
  • Moeite om de juiste informatie erop te krijgen
  • Niet makkelijk onderhoudbaar (door eindgebruiker)
  • Erg statisch
  • Veel werk en lastig om forms aan te passen

 

Acorel document output
De uitkomst van dit onderzoek was aanleiding voor Acorel om een oplossing te vinden. Het opmaken en/of aanpassen van outputdocumenten is geen corebusiness van onze klanten. Het is vaak prijzig en complex. Idealiter zou dit zo eenvoudig, snel en goedkoop mogelijk gedaan moeten kunnen worden.

Acorel heeft een add-on ontwikkeld voor SAP. Met deze add-on kunnen key-users zelf eenvoudig templates van outputdocumenten maken en aanpassen in Microsoft Word. Bijna iedereen kent Microsoft Word dus wijzigingen kunnen met behulp van de add-on door een key-user eenvoudig worden doorgevoerd. Deze templates kunnen vervolgens met één klik worden gebruikt om documenten te genereren waarbij de templates ‘gevuld’ met gegevens uit uw SAP-systeem. Documenten kunnen worden aangemaakt als Microsoft Word document of als Adobe PDF document. In geval van een Microsoft Word document kan de eindgebruiker het document uitbreiden en personaliseren door er klant specifieke teksten bij te typen. De outputdocumenten worden als bijlage in SAP opgeslagen.

Video afspelen

De voordelen op een rij
Met de Acorel document output add-on kunt je zelf eenvoudig outputdocumenten maken, aanpassen en genereren. De voordelen op een rij:

1

Eenvoudig en snel

Templates van outputdocumenten worden eenvoudig en snel aangemaakt en aangepast in Microsoft Word.

2

Zelfstandig

Bijna iedereen kent Microsoft Word dus wijzigingen kunnen met behulp van de add-on door u worden aangebracht.

3

Flexibel

In geval van een Microsoft Word document kan de eindgebruiker het document uitbreiden en personaliseren door er klant specifieke teksten bij te typen.

4

Lagere kosten

Doordat templates eenvoudig en snel aangepast kunnen worden, bespaart u tijd. Doordat u zélf templates kunt maken en aanpassen is de inzet van een externe consultant niet nodig.

5

Verbeterde customer experience

In geval van een Microsoft Word document kan de eindgebruiker het document uitbreiden en personaliseren door er klant specifieke teksten bij te typen.