Acorel
Gratis demo

Co-Innovatie

Wil je jouw innovatieve ideeën omzetten in concrete producten en diensten die meerwaarde bieden voor je klanten? Co-innovatie van Acorel is de oplossing!
Ontdek ons vijfstappenplan

Innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Van het Internet of Things en machine learning tot chatbots en artificial intelligence. Je wilt als organisatie iets doen met deze innovaties, maar vraagt je mogelijk af waar je moet beginnen. Hoe maak je jouw idee concreet? En hoe biedt je meerwaarde voor je klanten?

Bij Acorel geloven we in de kracht van co-innovatie om ideeën concreet te maken en om te zetten in onderscheidende producten en diensten. Hoe? In vijf simpele stappen maken wij innovatie tastbaar voor jouw organisatie. 

1

Find & Inspire

Allereerst inspireren wij je graag met innovatieve mogelijkheden voor jouw bedrijf en inventariseren we je doelstellingen, pijnpunten, wensen en ideeën. We delen onze kennis en ervaring en inspireren je graag!

, Innovatie, Acorel
2

Ideation

We gebruiken Design Thinking om samen te brainstormen. We starten door je klant in kaart te brengen met persona’s, customer journeys en business value modeling. Vervolgens brengen we je ideeën tot leven, stellen prioriteiten en maken ideeën concreet.

3

Rapid prototyping

Wij maken een werkende oplossing van het gekozen innovatieve idee in korte iteratieve sprints. Wij maken hierbij gebruik van je bestaande architectuur en van het Acorel SAP landschap dat wij voor je klaarzetten voor bouw en testing.

4

Testing

We maken een klein team dat in een korte tijd kleine resultaten oplevert. We experimenteren, meten, testen en verbeteren snel zodat de investeringen en risico’s klein zijn en de kans op succes groot.

5

Scaling

Als blijkt dat je doelstellingen en wensen zijn behaald, de pijnpunten zijn opgelost en de klantervaringen worden overtroffen, bepalen we samen met jou hoe we het innovatieve idee binnen je organisatie implementeren en uitrollen.

Innovatie: Voice

Gartner voorspelt dat 30 procent van al onze interacties met technologie in de toekomst verloopt via ‘spraak’. Apple Siri, Amazon Alexis en Google Home zijn goede voorbeelden van spraakinteractie in huiskamers. Maar ook voor buitendienstmedewerkers is spraak een oplossing. Spraak is sneller, bespaart tijd en verhoogt de gebruikersacceptatie voor buitendienstmedewerkers onderweg.

Innovatie: Chatbots

De wijze waarop je klanten contact zoeken met je organisatie verandert. Klanten gebruiken steeds vaker berichtapplicaties zoals WhatsApp en Facebook om vragen te stellen of klachten te delen. Acorel ontwikkelde samen met SAP Nederland de chatbot Vicky voor Office Depot om de tevredenheid van klanten te verhogen en het aantal inkomende telefonische contactmomenten te verminderen.

Innovatie: Document services

Acorel onderzocht de ervaring van haar klanten met het genereren van uitgaande documenten. 70 procent van de klanten ervaarde problemen. Onder andere door lastige tooling, het gebrek aan eenduidige templates en de complexiteit om de juiste informatie bij elkaar te krijgen. Acorel ontwikkelde daarom een add-on waarmee gebruikers zelf eenvoudig templates voor uitgaande documenten maken en aanpassen in Microsoft Word.

Innovatie: Predictive analytics

Acorel ontwikkelde samen met ForFarmers, SAP Nederland en QforIT een innovatieve Feed-as-a-Service-app. Met deze oplossing kan ForFarmers voorspellen wanneer klanten veevoer nodig hebben met behulp van historische gegevens en predictive analytics. De nieuwe service helpt klanten ook om de hoeveelheid voer te controleren die ze nog beschikbaar hebben voor hun vee en de juiste hoeveelheid voer op tijd te bestellen.

Innovatie: Internet Of Things

Dimo Systems en Acorel gaan met Internet of Things de strijd aan tegen ongedierte. Dimo Systems brengt muizen- en rattenvallen op de markt die zijn aangesloten op het Internet of Things. De digitale vallen zijn uitgerust met sensoren die een notificatie sturen zodra er een knaagdier is gevangen. Dankzij een co-innovatieproject met Acorel communiceren de vallen tevens met de fieldserviceprocessen in SAP.

Acorel zoekt co-creatie trajecten

Zoek je een partner om je ideeën concreet te maken? Neem contact met ons op! Wij organiseren graag vrijblijvend een co-innovatiesessie.

Meer weten? Kom in contact

Arjan Nieuwenhuizen

Development Consultant

Joost Goudriaan

Accountmanager

+31 6 146 16 771 joost.goudriaan@acorel.nl

Robbert van der Ploeg

Directeur en mede-oprichter

+31 6 144 55 647 robbert.van.der.ploeg@acorel.nl