Afdrukken

PERSBERICHT
‘s-Hertogenbosch, 16 oktober 2017 – Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de SAP Quality Awards namen Philips Lighting en Acorel de gouden award in ontvangst voor de implementatie van SAP Hybris Cloud for Service.

De jury roemde het project om de ongekende snelheid, de gekozen werkwijze en het enthousiasme vanuit de business.

SAP Nederland overhandigde de prestigieuze prijs tijdens een feestelijke awardshow op vrijdag 6 oktober. In de categorie fast delivery waren er drie prijzen te verdelen: brons, zilver en goud. Philips Lighting en partner Acorel gingen met het goud naar huis.


Snelheid dankzij standaardisatie
“Ik ben ontzettend blij met deze erkenning”, aldus Bart-Hendrik Huisman, Head of Customer Satisfaction bij Philips Lighting. “Met hard werken, durf en gedrevenheid heeft ons team het onmogelijke mogelijk gemaakt.” Daarmee doelt Huisman op de onvoorstelbare snelheid waarmee het project is uitgerold. Huisman: “In eerste instantie richtten we ons op Europa, maar het project werd al snel uitgebreid naar diverse andere grote afzetmarkten: India en Noord-Amerika. Uiteindelijk hebben we de tool in een kortere tijd en tegen lagere kosten uitgerold in een groter gebied.” Philips Lighting en implementatiepartner Acorel slaagden daarin door de functionaliteit van de tool vrijwel volledig standaard te houden. Romke Velders van Acorel zegt daarover: “Hoe meer markten, hoe meer lokale wensen. Maar ondanks de complexe omgeving is het ons gelukt bij de standaard te blijven en goed te omkaderen wat er opgeleverd moest worden. Ik ben heel trots op het team, en op de samenwerking tussen Philips Lighting, Acorel en SAP.


Project ondersteunt transformatie naar servicebedrijf
De implementatie van SAP Hybris Cloud for Service – of Cloud for Customer Satisfaction, zoals Philips Lighting het intern noemt – past volledig binnen de nieuwe weg die Philips Lighting is ingeslagen; van een leverancier in lampproducten naar marktleider in LED en ‘connected’ lichtproducten, - systemen en –diensten. “Voorheen benaderden klanten onze serviceafdeling met praktische vragen over onze lampen en armaturen”, vertelt Huisman. “Maar sinds de introductie van Philips Hue krijgen we steeds meer vragen over onze apps en bijvoorbeeld over de verbinding van Philips Hue met smart home platforms. Daarmee ondersteunt SAP Hybris Cloud for Service onze transformatie naar een meer servicegeoriënteerde organisatie. Klantenservicemedewerkers zijn razend enthousiast; de anderen landen staan in de rij om ook met de tool te gaan werken.”


Over Acorel
Acorel is een veelzijdige SAP Gold Partner op het gebied van sales-, service- en marketingprocessen. Met toegankelijke IT-oplossingen en een diepgaande kennis van cloud, helpt Acorel organisaties bij het verbeteren van de customer engagement. Acorel is gevestigd in ’s-Hertogenbosch en werkte onder meer voor Bavaria, Philips Lighting, Agrifirm en Sanoma Media.
www.acorel.nl


Over Philips Lighting
Philips Lighting (Euronext: LIGHT), de wereldwijde marktleider in verlichtingsproducten, -systemen en -diensten, levert innovaties die de waarde van ondernemingen ontsluiten en rijkere gebruikservaringen bieden die helpen levens te verbeteren. We bedienen zowel de professionele als de consumentenmarkt en zijn binnen de branche toonaangevend in het benutten van de mogelijkheden van het Internet der Dingen voor het transformeren van woningen, gebouwen en stedelijke omgevingen. In 2016 realiseerden we een omzet van EUR 7,1 miljard met ongeveer 34.000 medewerkers in meer dan 70 landen. Nieuws over Philips Lighting is te vinden in de Newsroom, op Twitter en op LinkedIn.