Acorel
Gratis demo

TANATEX Chemicals live met SAP Cloud for Sales

Meer klantinzicht en meer resultaat voor TANATEX Chemicals met de cloudoplossing van SAP

TANATEX Chemicals verbetert de klanttevredenheid als nooit tevoren, nu het beschikt over SAP Cloud for Sales. De oplossing biedt de marketing-, sales- en servicemedewerkers een betere grip op klantinformatie en projecten. CRM-specialist Acorel verzorgde de implementatie van het SAP Cloud for Sales systeem. Door de inzet van de CRM awareness scan ontwikkelt Acorel het klantgericht denken en handelen bij TANATEX Chemicals.

TANATEX Chemicals produceert chemicaliën voor de textiel verwerkende industrie. Vanuit de hoofdvestiging in Ede bedient de producent klanten over de hele wereld. Die strategie vraagt om soepele processen tussen onder andere sales, marketing, productie en logistiek. En daarmee om één tool die al die aspecten bij elkaar brengt. Die oplossing heeft TANATEX Chemicals nu in huis, met SAP Cloud for Sales. In eerste instantie gaan 60 medewerkers in Nederland en Duitsland ermee aan de slag. Later volgen ook de ongeveer 80 medewerkers van andere vestigingen.

Overzichtelijk
Met SAP Cloud for Sales brengt TANATEX Chemicals alle klantgerelateerde activiteiten gedetailleerden overzichtelijk in kaart. De medewerkers beschikken altijd en overal over de laatste informatie. Bovenal komen alle klantprocessen meer op één lijn, met een verbetering van de service als uiteindelijk resultaat.  

Standaard integratie

SAP Cloud for Sales kent een standaard integratie met SAP ECC. Klanten, contactpersonen en materialen repliceren tussen Cloud for Sales en SAP ECC, waarmee TANATEX Chemicals in twee systemen over consistente gegevens beschikt. De monitoringtools voor de data-uitwisseling zijn in de cloudoplossing beschikbaar, met relatief minder IT-beheer tijd tot gevolg.

CRM awareness scan 

Voor de implementatie van SAP Cloud for Sales maakte TANATEX Chemicals gebruik van de expertise van Acorel. De CRM-specialist implementeerde de oplossing en maakte tegelijk gebruik van de eigen CRM awareness scan. Deze start met een nulmeting van de klantgerichtheid zoals de medewerkers van de klant die beleven. Daarna volgt het verbetertraject, inclusief vervolgmetingen en bijsturing. Door de inzet van de CRM awareness scan helpt Acorel het klantgericht denken en handelen te verbeteren en begeleidt zij TANATEX Chemicals naar een klantgerichte organisatie.

Over TANATEX 

Chemicals TANATEX Chemicals is een van de toonaangevende, gespecialiseerde chemicaliënproducenten ter wereld. De wereldwijde activiteiten bestaan uit twee kernactiviteiten: Textile Processing Solutions produceert een breed scala aan chemicaliën voor textielverwerking, Chemical Solutions produceert hoogwaardige chemische producten voor diverse industriële toepassingen. Het hoofdkantoor van TANATEX Chemicals staat in Ede. Ook heeft de organisatie productielocaties in Nederland en Duitsland en een wereldwijd netwerk van eigen verkoopkantoren