Acorel
Gratis demo

Continu optimaliseren van SAP Commerce met DevOps

Oplossingen

Bied een eenduidige en gepersonaliseerde winkelervaring via ieder touchpoint – zowel on- als offline – voor al je klanten.

Lees meer >>

Onze diensten

Een team van toegewijde professionals tot je beschikking met kennis van de driehoek technologie, proces én mens? Met DevOps kies je voor continue optimalisatie.

Lees meer >>

Klant sinds

2006

Je klanten online een net zo goede ervaring bieden als offline. Dat is het doel dat Maiburg voor ogen heeft. Met behulp van Acorel maken ze gebruik van DevOps voor het optimaliseren van hun SAP Commerce platform. Ze hebben verschillende functionaliteiten aan de webshop toegevoegd, zoals een favorietenlijst, om de klantervaring te verbeteren. Benieuwd hoe ze dit bereikt hebben? Lees dan snel verder!

logo maiburg

Een flexibele optimalisering

Maiburg is een technische groothandel met een compleet aanbod in materialen en technieken op het gebied van lijmen, schuurmateriaal en plaatmateriaal. Om vervolgstappen te zetten op hun e-commerce platform zochten ze een partner die hen op een flexibele manier bij kon staan. Die hebben ze gevonden in Acorel. Jordi van Engelen, product owner bij Maiburg, vertelt: “In het verleden waren we volledig afhankelijk van één ontwikkelaar. Wanneer er zich problemen voordeden met het e-commerce platform, waren we geheel afhankelijk van die ontwikkelaar. Bovendien, als we behoefte hadden aan ideeën en inspiratie, waren we beperkt tot slechts één persoon. Met het multidisciplinaire team van Acorel werken we nu samen aan meer continuïteit en kwaliteit. Dit team is verantwoordelijk voor het invullen van onze behoeften, het delen van inspiratie en het behalen van resultaten. In noodsituaties is de flexibiliteit van het team en hun vermogen om snel te handelen van onschatbare waarde.”

Voldoen aan de verwachting van de klant

Het belangrijkste doel voor Maiburg is het inspelen op het opkomende belang van een unieke klantervaring in de B2B-markt. Er moest een grote upgrade plaatsvinden om aan deze verwachtingen te voldoen en de snelheid van het platform te optimaliseren. Hierin lag ook meteen de grootste uitdaging. “Voor het werken aan de snelheid van de webshop ben je niet alleen afhankelijk van SAP Commerce, maar ook van je ERP-systeem,” legt Jordi uit. “We werken namelijk met realtime voorraden en prijzen. Ook al heb je aan de commerce kant alles goed ingeregeld, als je wilt sleutelen aan het systeem ben je afhankelijk van meerdere partijen. De samenwerking tussen die partijen moet dan echt heel goed zijn om daar optimaal resultaat te behalen.”

Een bijzondere samenwerking

Acorel is begonnen met de vraag ‘Welke webshop-optimalisaties gaan in de toekomst het grootste verschil maken?’ Met dit vraagstuk in het achterhoofd is er een planning gemaakt om in een kort tijdsbestek het platform te optimaliseren. Tijdens wekelijkse stand-ups werd besproken wat er gedaan is, wat de plannen voor komende week zijn en welke uitdagingen er liggen. Dankzij sprints met reviewsessies lagen er mooie plannen om steeds meer stappen te zetten in de online omgeving. Jordi: “Het meest trots zijn we op de grote upgrade die gedaan is. Hier zijn weken aan development vooraf gegaan. Als ik terugkijk op het project denk ik dat we er heel soepel doorheen zijn gekomen. Het proces liep goed en we konden snel schakelen in de testfase om de checks uit te voeren. Dat maakt de samenwerking ook zo bijzonder, we staan continu in contact en het voelt echt alsof we collega’s zijn. Je weet samen precies wat er gedaan moet worden en het is fijn om iemand te hebben die meteen kan schakelen.”

Samen resultaat bereiken

Wat DevOps en het optimaliseren van SAP Commerce Maiburg dan echt oplevert? Jordi: “Door alle nieuwe verbeteringen zien we dat de klantervaring met stappen vooruit gaat. Met als positief effect een groei in het aantal klanten dat gebruik maakt van onze commerce omgeving. Op deze manier kunnen we onze verkoopmedewerkers ook beter ontzorgen als het gaat om vragen over levertijden, voorraadhoeveelheden en prijzen. Hierdoor kunnen zij doen waar ze goed in zijn – vakmensen vooruit helpen.”

Wil jij net als Maiburg jouw e-commerce platform optimaliseren? Onze specialisten denken graag met je mee. Neem contact met ons op.