Acorel
Gratis demo

Voor alle TABS bedrijven is uitgebreide, correcte en makkelijk uitwisselbare productinformatie een absolute noodzaak. SAP Commerce biedt de oplossing.

Oplossingen

Bied een eenduidige en gepersonaliseerde winkelervaring via ieder touchpoint – zowel on- als offline – voor al je klanten.

Lees meer >>

Onze diensten

Bij Acorel geloven we in succesvolle projecten en in nog succesvollere klanten. Het implementeren van SAP-software dient te gebeuren binnen een bepaald projectplan, scope en budget. Betekent dit dan dat ook jouw organisatie automatisch succesvoller is?

Lees meer >>

Het succes van een SAP Customer Experience implementatie wordt pas na de Go-live echt bepaald. Daarom vinden we het belangrijk om organisaties ook na Go-live te kunnen blijven ondersteunen.

Lees meer >>

Klant sinds

2006

Een sterke behoefte naar uitgebreide, correcte en makkelijk uitwisselbare productinformatie

Binnen verschillende bedrijven van de holding is een sterke behoefte ontstaan naar uitgebreide, correcte en makkelijk uitwisselbare productinformatie. In het verleden was de vraag naar productinformatie vooral afkomstig van online verkoop, nu komt deze vraag uit allerlei onderdelen van de organisatie. Een hedendaagse leverancier kan niet zonder accurate productinformatie.

Naast dat een aantal bedrijven binnen de holding overlappend assortiment hebben, hebben de bedrijven voornamelijk dezelfde informatiebehoefte. TABS Holland heeft dan ook besloten één systeem in te zetten voor het verzamelen, publiceren en onderhouden voor al haar dochterbedrijven. Er is gekozen voor SAP PCM. De naadloze integratie met e-Commerce en SAP ECC is belangrijk geweest bij deze keuze.

Door onderscheid te maken tussen generieke en commerciële productinformatie worden productkenmerken slechts éénmalig verwerkt waarna deze voor alle bedrijven beschikbaar zijn. De bedrijven zelf hebben de mogelijkheid om eigen commerciële teksten, afbeeldingen, video’s en andere media toe te voegen.

Er vindt veel uitwisseling van productinformatie plaats, zoals aanlevering door leveranciers, verrijking vanuit externe bronnen, koppeling met interne en externe systemen en aanlevering aan klanten voor wederverkoop. Om deze uitwisseling van informatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt gebruik gemaakt van meerdere standaarden. Waaronder:

  • GS1 biedt een centrale bron voor het uitwisselen van artikelgegevens in de levensmiddelen- en drogisterijsector, de doe-het-zelf- en tuinsector en de gezondheidszorg.
  • ETIM, standaard voor classificatie van productgegevens in de bouw- en installatiesector
  • Bouw Informatie Model (BIM), is een 3D model waarin alle informatie die nodig is voor de bouw wordt verwerkt.

Over TABS Holland

Timber and Building Supplier Holland is de holding van een groep bedrijven die met elkaar vooraanstaande leveranciers van hout en bouwmaterialen zijn op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud.

Het concern omvat 11 bedrijven met een gezamenlijke totaalomzet van ca. € 650 miljoen per jaar en ongeveer 1.550 medewerkers.