Acorel
Gratis demo

Toekomstbestendig en schaalbaar integratieplatform bij Shimano

Oplossingen

SAP Business Technology Platform (SAP BTP) brengt data en analyses, kunstmatige intelligentie, applicatieontwikkeling, automatisering en integratie samen in één uniforme omgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Onze diensten

Wij geloven in gezonde datastromen. Daarom reduceren wij de complexiteit van data om operationele stabiliteit te verbeteren. Dit maakt processen flexibeler en geeft ruimte voor snellere innovatie.

Lees meer >>

Klant sinds

2006

Nieuwsgierig naar Shimano en het succes van het implementatieproces? Lees dan snel verder.

 

Shimano, een bekende groothandel van fiets-, roei- en visonderdelen, maakt sinds kort gebruik van het SAP Business Technology Platform (BTP). Hiermee hebben ze een toekomstbestendig bestelplatform zeker gesteld voor hun klanten, met de mogelijkheid om de technologie erachter wereldwijd uit te rollen. Niet alleen het on-boarding proces van nieuwe klanten is versneld. Het platform heeft ook bijgedragen aan een betere beveiliging van de data van interne activiteiten en klantgegevens.

logo shimano

De kracht van geïntegreerde data

De afgelopen jaren waren er veel leveringsproblemen door een tekort aan onderdelen. Ook kregen klanten vaak geen verzenddatum, omdat de datastroom tussen Shimano en de resellers tekortschoot. Shimano zocht een oplossing voor deze uitdaging. Ze implementeerden het Business Technolgy Platform, waarmee ze bouwen aan een toekomstbestendig integratielandschap. Door gebruik te maken van SAP-producten, waaronder SAP Cloud Platform Integration en API-beheer, is er een herbruikbare en schaalbare set integraties gecreëerd die flexibiliteit en operationele stabiliteit aan het bedrijf bieden. Met het gebruik van SAP Build Workzone, SAP Business Application Studio en SAP Workflow management zijn ze in staat om extensies te creëren voor monitoring en operationele ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan statistieken met betrekking tot berichtvolumes, fouten en trends, waardoor de verschillende software nu beter samenwerkt.

Samenwerken vanuit hetzelfde doel

“Hoe bouwen we een slimme architectuurbasis voor een landschap dat begint in Europa, maar wel schaalbaar moet zijn?” Dat vroeg Ana Tosi, IT Senior Manager bij Shimano Europe Group, zich af. “We hadden een duidelijk doel voor ogen, maar wisten niet wat voor een integratieplatform daarbij paste of wat er mogelijk was. Technology experts Guido Koopmann & Igor Mitrovic van Acorel ondersteunde ons gezamenlijk met hun team bij deze zoektocht en bij het inrichten van het platform. De samenwerking tussen ons was echt goed, we hebben een sterke band opgebouwd. Er is een vertrouwen waarbinnen blokkades en uitdagingen openlijk besproken kunnen worden. Daarnaast hebben Guido en Igor mij op persoonlijk vlak ook ontzettend geholpen met het verbreden van mijn kennis op het gebied van integratieplatformen.”

Acorel dé plek voor integratievraagstukken

Vanuit Acorel is er gekeken naar de behoeften die Shimano had – een schaalbaar integratieplatform. Mitrovic: “Vanuit Shimano was er veel nieuwsgierigheid naar hoe BTP hen hierbij kon helpen. Vanuit die behoefte hebben we een aantal workshops gefaciliteerd zodat de medewerkers een duidelijk beeld kregen van hoe BTP werkt.” Koopmann vult aan: “Door het toekomstige landschap op de juiste manier in te richten, vormt het delen van integraties en ontwikkelingen tussen entiteiten wereldwijd geen probleem.”

Ook heeft SAP BTP bijgedragen aan het verbeteren van de beveiliging van de gegevensstromen tussen interne activiteiten en gegevens van klanten. Tosi: “Met behulp van API Management hebben we het beveiligingsniveau en functies zoals beleid en quota verhoogd, die betrekking hebben op de bedrijfskritische processen zoals Order to Cash.”

Toekomstbestendig en kortere on-boarding tijd

Wat levert het toekomstgerichte integratieplatform Shimano op? Tosi: “We hebben nu 34 integraties ontwikkeld, wat veel meer is dan we oorspronkelijk in gedachten hadden, en we weten dat er nog meer komen. Ook zijn we erin geslaagd deze nieuwe integraties te implementeren zonder tijdsverlies. Alles gaat op tijd en zelfs binnen budget. En het beste resultaat is dat we integraties nu kunnen hergebruiken voor nieuwe projecten.” Daarnaast is de on-boarding van nieuwe klanten en retailers gereduceerd tot 6 weken, waar er eerst minimaal 8 weken voor nodig was. In de toekomst wil Shimano dit zelfs terugbrengen naar maximaal 4 weken.

Betere service en acceptatie bieden aan klanten en partners

Wat er in de toekomst nog verbeterd kan worden? Er zijn veel nieuwe tools beschikbaar op het BTP. Zo is er samen met Acorel gekeken naar de mogelijkheden van Robotic Process Automation en AI in de monitoringtool. Hiermee worden patronen zichtbaar om in een vroeg stadium te ontdekken wat er gebeurt of misgaat in het landschap én zien ze problemen voordat ze zich voordoen. Shimano heeft daarnaast als doel klanten te ondersteunen bij het bevorderen van hun gezondheid en geluk door te genieten van de natuur en de wereld om ons heen. Dankzij een soepel en snel integratieplatform is de go-to-market versnelt en biedt Shimano een toekomstbestendig en schaalbaar platform dat de ervaringen van hun klanten verbetert.

Wil je net als Shimano het onboardingsproces versnellen en de klanttevredenheid zien groeien? Onze specialisten denken graag met je mee over het bereiken van deze doelen. Neem contact met ons op.

SAP Discovery Day for Analytics & Integration

Integratie, data, analytics en AI – deze termen zijn tegenwoordig overal te vinden. Maar hoe kan jouw bedrijf profiteren van deze technologische innovaties? Tijdens het business festival van SAP wordt je geïnspireerd hoe je met deze ontwikkelingen mee kan gaan. Samen met Shimano staan we op het podium, waar Shimano haar verhaal deelt over waarom ze voor BTP hebben gekozen en welke meerwaarde dit met zich meebrengt. Bekijk hier de planning & registreer je direct!

shimano podcast

The power of data, integrated data! How Shimano realizes 97% cost avoidance.

Wil je al nog meer geïnspireerd raken over deze case? Bekijk onze podcast met SAP Business Innovation en onze klant Shimano en luister naar Ana Tosi (Shimano), Guido Koopmann (Acorel) en Igor Mitrovic (Acorel) over hoe je de klantbeleving kunt verbeteren door data te integreren om een veelvoorkomende vraag als “Wanneer is dit beschikbaar?” te beantwoorden.