Acorel
Gratis demo

Van Leeuwen Buizen en haar slimme online catalogus

Onze diensten

Bij Acorel geloven we in succesvolle projecten en in nog succesvollere klanten. Het implementeren van SAP-software dient te gebeuren binnen een bepaald projectplan, scope en budget. Betekent dit dan dat ook jouw organisatie automatisch succesvoller is?

Lees meer >>

Wij geloven in gezonde datastromen. Daarom reduceren wij de complexiteit van data om operationele stabiliteit te verbeteren. Dit maakt processen flexibeler en geeft ruimte voor snellere innovatie.

Lees meer >>

Klant sinds

2006

E-catalog ExxonMobil

Van Leeuwen Buizen had behoefte aan een handige, eenvoudige online applicatie die intuïtief werkte.

Van Leeuwen Buizen is preferred supplier van ExxonMobil. Om binnen grote projecten voor deze oliegigant optimaal samen te kunnen werken met andere leveranciers en dienstverleners, ontwikkelde Acorel de E-Catalog, een online catalogus op basis van .NET en AngularJS.

Over Van Leeuwen Buizen en ExxonMobil

Van Leeuwen Buizen, opgericht in 1924, is een internationaal opererende handelsonderneming. Het bedrijf is gespecialiseerd in de distributie van koolstofstalen buizen, fittingen, flenzen, lasbochten, afsluiters en stafstaal.

Met 41 locaties in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Noord-Amerika zorgt de onderneming ervoor dat materialen over de hele wereld snel beschikbaar zijn. Van Leeuwen Buizen levert aan oliemaatschappijen, maar ook aan bijvoorbeeld meubelmakers, de transportindustrie, standbouwers, de fijnmechanische industrie en scheepsbouwers.

Als marktleider in buizen en buistoepassingen, voert Van Leeuwen Buizen opdrachten uit voor olieproducent ExxonMobil. “Dat soort projecten kan behoorlijk omvangrijk zijn”, vertelt John van Schaijk, manager Corporate IT bij Van Leeuwen Buizen. “Wanneer wij bijvoorbeeld materialen leveren voor een boorplatform of een raffinaderij heb je niet alleen te maken met de opdrachtgever, maar ook met allerlei externe partijen die allemaal hun eigen wensen, planningen, specificaties en prijsafspraken hebben.”

Excelbestand met alle prijzen

De prijzen en de specificaties van alle materialen die Van Leeuwen Buizen kan leveren aan ExxonMobile stonden in een groot Excelbestand. Dat bestand werd in verschillende landen en door verschillende partijen gebruikt. Die aanpak was verre van ideaal. Van Schaijk: “Het kon bijvoorbeeld voorkomen dat iemand iets aanpaste, maar vervolgens vergat het juiste document door te sturen.” Daardoor kon het gebeuren dat er verschillende varianten van dezelfde lijst ontstonden. Met alle gevolgen van dien.” Van Leeuwen Buizen had daarom behoefte aan een handige, eenvoudige online applicatie waarin de geselecteerde producten voor het project te zien zijn en dat gebruikt kan worden o.a. om offertes aan te maken voor de projecten van ExxonMobil.

E-Catalog op basis van .NET

Van Leeuwen Buizen wilde geen afscheid nemen van de datasheet in Excel. Van Schaijk: “We kwamen op het idee om er een laag overheen te leggen. We hebben die casus voorgelegd aan diverse partijen. Acorel werd direct concreet en zag meteen mogelijkheden.”

“De E-Catalog is met redelijk weinig kennis van zaken, eenvoudig te gebruiken. Dankzij deze applicatie werken we nu een stuk efficiënter.”

Eenvoudig en gestructureerd wereldwijd informatie delen

Van Leeuwen Buizen werkt onder meer met SAP Business One en SAP ECC. Acorel ontwikkelde een online applicatie op basis van .NET en AngularJS die weliswaar niet gekoppeld is aan de SAP systemen van de buizenspecialist, maar wel gebruikmaakt van relevante data uit SAP. Alle benodigde gegevens uit de SAP systemen worden geëxporteerd naar een inputdocument – vergelijkbaar met de ‘oude’ Excelsheet. Dat document wordt vervolgens geïmporteerd in de applicatie.

Binnen dit platform – de E-Catalog – kan Van Leeuwen heel eenvoudig en gestructureerd wereldwijd informatie delen. De online applicatie maakt dat het proces om o.a. offertes aan te vragen nu écht geïntegreerd en geautomatiseerd

Heldere data workflow

Het bouwen en integreren van de E-Catalog duurde slechts anderhalve maand. Inmiddels draait het platform op volle toeren. Dankzij de E-Catalog kunnen alle betrokken partijen over de meest actuele prijzen, planningen en specificaties beschikken. De applicatie is gebruiksvriendelijk en ‘fool proof’. Prijzen worden bijvoorbeeld in verschillende valuta per standplaats weergegeven.

“Risico’s van verkeerde leveringen zijn tot een minimum gereduceerd. De kosten van een foute levering kan leiden tot claims.”

De oplossing dwingt een heldere workflow af. Van Schaijk: “De E-Catalog is met redelijk weinig kennis van zaken, eenvoudig te gebruiken. Dankzij deze applicatie werken we nu een stuk efficiënter. Bovendien is de kans op verkeerde leveringen nu veel kleiner. Dat is cruciaal, ook voor onze klant ExxonMobil. Je voorkomt dat hun projecten vertraging oplopen. Ook financieel is de tool een vooruitgang omdat de kosten van een foute levering kan leiden tot claims. Dankzij de E-Catalog van Acorel zijn die risico’s nu tot een minimum gereduceerd.”

Duidelijk plan, heldere communicatie

Van Schaijk kijkt met plezier terug op het project. “Acorel had een duidelijk plan, een heldere tijdlijn en communiceerde uitstekend. De keuze voor Acorel hebben we onder meer gemaakt op basis van samenwerking, denkrichting, aanpak en kwaliteit. Ze lieten heel snel met een demo zien wat er allemaal mogelijk was. Bovendien dachten ze mee over de manier waarop deze applicatie in de toekomst verder kunnen uitbouwen en koppelen met andere systemen en informatiebronnen. We sluiten niet uit dat we dit systeem ook gaan uitrollen voor andere klanten.”