Acorel
Gratis demo

itsme optimaliseert klantervaring: "Wij zijn pas succesvol als onze klant dat is."

Oplossingen

Bied een eenduidige en gepersonaliseerde winkelervaring via ieder touchpoint – zowel on- als offline – voor al je klanten.

Lees meer >>

Leer je klant écht kennen en benut de kracht van actuele inzichten om verkoopkansen direct te benutten.

Lees meer >>

Voorzie je klanten tijdens de volledige customer journey van unieke en persoonlijke service en kom altijd je klantbeloften na.

Lees meer >>

Krijg inzicht in de voorkeuren, emoties en uitdagingen van je klanten en bezorg klanten een ultieme beleving.

Lees meer >>

Onze diensten

Bij Acorel geloven we in succesvolle projecten en in nog succesvollere klanten. Het implementeren van SAP-software dient te gebeuren binnen een bepaald projectplan, scope en budget. Betekent dit dan dat ook jouw organisatie automatisch succesvoller is?

Lees meer >>

Wij geloven in gezonde datastromen. Daarom reduceren wij de complexiteit van data om operationele stabiliteit te verbeteren. Dit maakt processen flexibeler en geeft ruimte voor snellere innovatie.

Lees meer >>

Het succes van een SAP Customer Experience implementatie wordt pas na de Go-live echt bepaald. Daarom vinden we het belangrijk om organisaties ook na Go-live te kunnen blijven ondersteunen.

Lees meer >>

Klant sinds

2006

itsme beheert en optimaliseert haar klantrelaties met SAP Sales, Service en Marketing Cloud

Met deze cloudgebaseerde CRM- en Marketing oplossingen wil de industriële wederverkoper en dienstverlener nog beter in kaart brengen wat bij de klant speelt en zo de dienstverlening verder verbeteren en haar marketinginspanningen effectiever inzetten. 

De uitdagingen van de klant beter kennen

itsme levert techniek en distributie voor de industrie, machinebouw, modulebouw en industrieel installateurs. Naast de levering van fysieke goederen ligt een belangrijk deel van de toegevoegde waarde in persoonlijke service en additionele diensten die op de individuele klant gericht zijn. Om optimaal in te spelen in die behoeften is het erg belangrijk dat zij goed weten met welke uitdagingen een klant te maken heeft.

“Bij ons draait het om mensenwerk; daarin ligt ook onze toegevoegde waarde.”

Acorel interview met Henk Oude Brunink - Directielid ITSME

De volledige SAP Customer Experience suite

Met SAP Sales en Service Cloud krijgt itsme de beschikking over een geavanceerde CRM-oplossing uit de cloud. Medewerkers hebben hiermee op ieder device en iedere locatie real-time de beschikking over actuele en uitgebreide klantinformatie en statusupdates. Ook kunnen ze met de oplossing afspraken beheren, mogelijkheden vastleggen en opvolgingen beheren. SAP Sales en Service Cloud integreert bovendien naadloos met SAP ECC, de oplossing die itsme momenteel gebruikt voor het beheren van transacties. Daarnaast zet itsme ook SAP Marketing Cloud actief in, voor de optimalisatie van de leadgeneratie via de website.

Fit for the Future

De implementatie van SAP Sales en Service Cloud is onderdeel van het itsme-transformatieprogramma ‘Fit for the Future’. Een goede voorbereiding op de toekomst is voor hen een belangrijk motivatie voor de overstap op SAP. “Bij ons draait het om mensenwerk; daarin ligt ook onze toegevoegde waarde. Onze medewerkers bepalen of we onze klanten kunnen voorzien van de juiste informatie en de juiste oplossingen op het juiste moment. SAP Sales en Service Cloud helpt daarbij, zodat uiteindelijk onze klanten daarvan profiteren”, zegt Henk Oude Brunink, directielid van itsme.

“Wij zijn pas succesvol als onze klant dat is.”

Ook voor de toekomstbestendigheid is deze investering volgens Oude Brunink waardevol. “Wij zijn pas succesvol als onze klant dat is. Maar de behoeften en uitdagingen van hen veranderen. Ze verwachten steeds vaker op maat afgestemde dienstverlening, snelle hulp bij problemen en proactief meedenkwerk. Daarnaast zorgen ontwikkelingen als Industrie 4.0 voor allerlei automatische processen. Onderdelen weten straks precies wanneer ze gaan uitvallen en aan vervanging toe zijn. Wil je daarvan meeprofiteren, dan moeten we de klant door en door kennen, dicht op zijn huid zitten en meegaan in die nieuwe technologische ontwikkelingen. Daar passen wij ons op aan. SAP Sales en Service Cloud past perfect bij die langetermijn visie.”

Een basis voor optimale klantervaring

itsme legt bovendien een toekomstbestendige basis neer om de klantervaring te optimaliseren en in te spelen op individuele klantbehoeften. Taco Schallenberg, directeur bij Acorel, legt uit wat de combinatie van de twee SAP Customer Experience oplossingen voor de itsme dienstverlening betekent.

“Met SAP Sales en Service Cloud beschikt itsme over een geavanceerde CRM-oplossing uit de cloud. Alle klantinformatie is overal inzichtelijk en alles kan worden vastgelegd. Van statusupdates tot en met inzicht in verkoopfunnel, en van mogelijkheden vastleggen tot beheren van afspraken en opvolgingen. Daarnaast is er een naadloze integratie met SAP ECC, het itsme ERP systeem. SAP Marketing Cloud voorziet in de Marketing Automation behoefte van itsme door het verzamelen van informatie over klanten en prospects om op het juiste moment aan de juiste klant de informatie te kunnen bieden die de klant nodig heeft.”

“Mensen moeten de tijd krijgen om aan nieuwe methoden te wennen. Ze moeten het 'WOW-effect' ervaren.”

De digitale transformatie bij itsme

itsme wil met de transformatie snel stappen maken, maar daarin wel rekening houden met de organisatorische veranderingen en nieuwe manier van werken die de oplossing met zich meebrengt. Oude Brunink: “Mensen moeten de tijd krijgen om aan nieuwe methoden te wennen. Ze moeten het ‘wow-effect’ ervaren en zo zichzelf en elkaar enthousiasmeren. Interne processen moeten worden aangepast. Alleen als al die zaken parallel blijven lopen, haal je het maximale uit een dergelijk traject.”